Den stora matresan

Den stora matresan

Författare:
Per Morberg
Förlag:
Bonnier Fakta

Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med stor kunskap om traktens mattraditioner, han letar upp de bästa och mest karakteristiska råvarorna och hittar gömda och glömda recept. Utifrån varje landskaps specialiteter komponerar han sedan egna rätter och ger oss Sverige på ett fat - à la Morberg. Boken utgår från tv-serien med samma namn som sänds i TV4 i höst.

Relaterat

Några frågor till Per Morberg

NåGRA FRåGOR TILL PER MORBERG

Per Morberg är skådespelare och utbildad kock. Han har arbetat på anrika krogar som Riche, Club Alexandra och Café Opera och har ett eget matlagningsprogram i teve. Som skådespelare har han haft stora roller på bland annat Dramaten, Stadsteatern och Riksteatern samt medverkat i flera teve- och filmproduktioner. Han har även gjort jaktprogram för svensk och utländsk teve. Per Morberg bor på Tullgarn söder om Stockholm.

Författare

Per Morberg

PER MORBERG

Per Henrik Morberg, född Andersson 23 juni 1960 i Brännkyrka församling, Stockholm, är en svensk skådespelare, kock och programledare.