Familjemiddagen

Europas främste kock bjuder på traditionell familjemiddag.

Familjemiddagen

Författare:
Adrià Ferran

Ferran Adriàs experimentella matlagning - även kallad molekulärgastronomi - tillhör Europas främsta och hans restaurang elBulli utanför Barcelona tilldelades år efter år tre stjärnor av Guide Michelin samtidigt som den också utsågs till världens bästa restaurang.

Kockar och gourmeter vallfärdade till elBulli för att få smaka på det som ansågs vara planetens mest innovativa haute cuisine. När nu elBulli stängt kommer kockarnas kock, Ferran Adrià ut med en kokbok som är fullmatad med allt annat än experimentell kokkonst.

Familjemiddagen. Hemlagat med Ferran Adrià är en en kokbok som bjuder på hederlig, traditionell, hemlagad mat för hela familjen - men med en mästerkocks omisskänneliga "touch". Med hjälp av steg-för-steg-bilder guidar Ferran Adrià oss för att vi ska kunna laga mästerlig chili con carne, paella eller waldorfsallad, och lyckas med våra omeletter, hamburgare och bryléepuddingar.

Allt som allt bjuder Adrià på 31 menyer som alla består av förrätt, huvudrätt och efterrätt. Varje meny inleds med en inköpslista och ett planeringsschema som visar när man gör vilka förberedelser. Därefter följer tre uppslag där tillagningen av förrätten, huvudrätten och efterrätten visas med steg-för-steg-bilder.