Flyga högt

Det finns koder. Vissa regler. Som när man kommer ny till klassen. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.

Flyga högt

Författare:
Katarina von Bredow
Förlag:
Rabén & Sjögren
Bandtyp:
Kartonnage
Språk:
Svenska

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.
Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och inget är längre självklart.

Relaterat

Katarina von Bredow: de små krumelurernas magi

KATARINA VON BREDOW: DE SMå KRUMELURERNAS MAGI

Man ska inte tvinga folk att läsa. Då förstör man hela nöjet, det är de flesta överens om. Men för ett tag sedan fick jag ett mejl från en tonårig kille som fick mig att fundera. Vi kan kalla honom för Anton. Anton berättade att hans flickvän älskade en bok med ett ”skitfult, knallrosa omslag med en stor pussmun på”. En dag hade Anton råkat häva ur sig något nedsättande om ”tjejböcker” varpå flickvännen ilsknade till och kom med ett hårt ultimatum: - Den här är boken är den bästa som finns i hela världen, sa hon. Läser du inte den så gör jag slut!