Gustavs grabb Livet enligt Leif

Professor i kriminologi, tv-profil och bästsäljande prisbelönt deckarförfattare – Leif GW Persson är både välkänd, omtyckt och framgångsrik. Men så har det långt ifrån alltid varit. I Gustavs grabb berättar Leif GW Persson i romanform skrönan om sitt eget liv, om hela klassresan från uppväxten i arbetarkvarteren på Gärdet i Stockholm till livet idag.

Gustavs grabb

Författare:
Leif GW Persson
Förlag:
Albert Bonniers Förlag

Som barn har Leif en mycket nära relation med sin far, byggnadsarbetaren Gustav. Men den trygghet han känt under sina första år rycks helt undan när fadern en dag kommer hem från jobbet svårt skadad. Inget är längre säkert och Leif får känna första smaken av den inre hunger som drivit honom sedan dess. Han vill lyckas; arbetar hårt för att få pengar, framgång och status. Vägen dit är dock allt annat än enkel, och boken låter oss följa med i turerna kring Geijeraffären, i missbruket och i kampen för att få familjelivet att fungera. Gustavs grabb är en fascinerande, nära och drabbande berättelse om en av våra mest kända mediepersonligheter.

 

 

Författare

Leif GW Persson

LEIF GW PERSSON

Leif GW Persson är kriminolog och professor i polisforskning vid Rikspolisstyrelsen. Han är Sveriges ledande expert på brottsfrågor.

Topplista

Topplista

Topplista

Topplista

Topplista

prevnext