Himmel över London

Delvis en kärleksberättelse med början i en resa till England, delvis en spionhistoria med förgreningar bakom järnridån – handlingen i Håkan Nessers nya, fristående roman låter sig inte fångas så lätt.

Himmel över London

Författare:
Håkan Nesser
Förlag:
Albert Bonniers förlag

I Himmel över London berättar Nesser om swinging London, staden där allt som var nytt och spännande tycktes hända i slutet av 1960-talet. Det handlar om en döende mångmiljonär och hans tänkbara arvingar. Det handlar också om böcker, om varför vi inte kan vara utan dem. Och så handlar det om tiden som stjäl våra liv och hjärtat som ofta tycks ensamt, och om mer därtill.

Himmel över London är ett storslaget romanexperiment från en av våra mest lästa och älskade författare. En kombinerad spion- och kärleksroman, som är både spännande och gripande – och som man omöjligen kan lägga åt sidan förrän man har läst klart.

Författare

Håkan Nesser

HåKAN NESSER

Håkan Nesser föddes 1950 på Elvesta gård utanför Kumla och är högstadielärare till yrket. Han har under 90-talet blivit uppmärksammad för sina prisbelönta kriminalromaner om kommissarie Van Veeteren.

Topplista

Topplista

prevnext