LCHF på mitt sätt

Har du också fått lära dig att det är fettet man ska undvika? Tvärtom – det är genom att äta mycket fett och istället dra ner på kolhydraterna till ett minimum som du går ner i vikt. LCHF-kosten har snabbt blivit oerhört populär i takt med att alltfler människor har upptäckt hur bra de mår av den och hur lätt det är att gå ner i vikt.

LCHF på mitt sätt

Författare:
Ulrika Davidsson
Förlag:
ICA bokförlag

LCHF står för Low Carb/High Fat, dvs liten andel kolhydrater och hög andel fett. I boken förklaras vad LCHF är, vad skillnaden är mellan GI och LCHF och för vilka människor som LCHF-kosten passar. Uppskattar du goda gräddsåser, ostar, avokado, nötter och en bit kött eller fisk så är det här metoden för dig!

I boken hittar du 100 recept med minimalt med kolhydrater, mycket naturligt fett och naturliga proteinkällor – långt från halvfabrikat, lightprodukter, onödiga tillsatser, socker, vetemjöl och transfetter. Saknar du potatis, pasta, bröd och kakor kan du göra varianter utan kolhydrater, t ex blomkålsmos, grönsaksspagetti, nötbollar och pizza, kex och bröd utan mjöl.

Boken innehåller menyplaner och 100 läckra recept på frukostar, mellanmål, luncher, middagar och desserter. I faktadelen tar den även upp sådant som träning och LCHF, hur mycket och vilken mat du gärna kan äta, vad du kan unna dig ibland och vilken mat du helt bör undvika.