Niklas husmansklassiker

Ramslök- och äppelsill, torsk med gubbröra, gräddiga köttbullar eller hemkokt krusbärskräm – det svenska köket är fullt av goda smaker att upptäcka.

Niklas husmansklassiker

Författare:
Niklas Ekstedt
Förlag:
Norstedts

I sin nya bok har tv-kocken Niklas Ekstedt samlat de allra bästa recepten ur gångna tiders kokböcker och varsamt anpassat dem till moderna förhållanden. En genuin kärleksförklaring till det svenska kökets arv och traditioner.

Författare

Niklas Ekstedt

NIKLAS EKSTEDT

Efter praktik hos flera framstående kockar som Charlie Trotter, Heston Blumenthal och Ferran Adrià startade Niklas Ekstedt år 2000, endast 21 år gammal, Restaurang Niklas i Helsingborg. Restaurangen utsågs 2001 till årets affärskrog av Dagens Industri och hade länge en topplacering i tidningen Gourmets lista över Sveriges bästa restauranger.