Outsider Underdog - tio år senare!

2001 gjorde Torbjörn Flygt succé med romanen Underdog. Boken hyllades av en enig kritikerkår, belönades med Augustpriset och har sedan dess sålt i 400 000 exemplar. Nu, tio år senare, får vi åter möta huvudpersonen Johan Kraft i nya romanen Outsider.

Outsider

Författare:
Torbjörn Flygt
Förlag:
Norstedts

I Outsider har Johan börjat plugga juridik i Lund. Hans flickvän Helena drömmer om att köpa hus och skaffa barn, men Johan är inte alls redo för att bilda familj. Han lever studentliv på korridor, går på puben och festar med en spretig samling vänner. Trots att de alla kommer från vitt skilda bakgrunder och har egna mål, kommer de att dela några av sina livs viktigaste år med varandra under studietiden i Lund.

Outsider utspelar sig under sent 1980-tal och tidigt 90-tal, med framåtblickar. Skickligt och inkännande skildrar Flygt ett Sverige i stark förändring där Palmemordet fortfarande kastar sin skugga över landet och Ny demokrati kommer in i riksdagen. Sverige är på väg att – liksom Johan Kraft – förlora något av sin oskuld.

Författare

Torbjörn Flygt

TORBJöRN FLYGT

2004 kom romanen Verkan och 2006 debuterade Torbjörn Flygt som dramatiker på Malmö Dramatiska Teater med pjäsen Karriär, en samtidssatir om arbetsmarknaden.