Sankta Psyko

Pedagogen Jan Hauger har fått anställning på förskolan Smultronstället. Men Smultronstället är inte som andra daghem. Det ligger intill det säkerhetsklassade sjukhuset Sankta Patricia – med öknamnet Sankta Psyko – där man vårdar psykiskt störda våldsbrottslingar. Förskolan är till för att patienternas barn ska få träffa sina föräldrar under övervakning.

Sankta Psyko

Författare:
Johan Theorin
Förlag:
Wahlström & Widstrand

Jan blir uppskattad för sin arbetsinsats på Smultronstället, men han bär på hemligheter. Han har inte talat om för någon vad som egentligen hände för nio år sedan, när ett barn försvann från den förskola där han då arbetade. Och han har inte heller talat om varför han så gärna ville ha tjänsten på Sankta Patricias daghem. En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källargången, låser upp och börjar gå nedför trappan. Ner i de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med sjukhuset...

 

Relaterat

Johan Theorin

JOHAN THEORIN

Johan Theorin är född 1963 i Göteborg och uppvuxen i Nora och på Öland. Han var journalist och skrev noveller i olika tidningar och antologier innan han romandebuterade 2007 med Skumtimmen, som blev populär hos både läsare och kritiker. Översättningsrättigheter har hittills sålts till över 20 länder, bland annat USA, England, Frankrike, Brasilien, Tyskland och Japan. Succén följdes sedan upp med Nattfåk 2008, Blodläge 2010 och Sankta Psyko 2011. Skumtimmen utsågs 2007 till årets bästa kriminalromandebut av Svenska deckarakademin. Nattfåk fick pris av akademin som årets bästa svenska kriminalroman året efter och belönades 2009 med Glasnyckeln för årets bästa skandinaviska kriminalroman. Den engelska översättningen av Skumtimmen, Echoes from the Dead, fick samma år The CWA Dagger Debut Award och Nattfåk vann med titeln The Darkest Room året efter The CWA International Dagger Award.

Författare

Johan Theorin

JOHAN THEORIN

Johan Theorin växte upp i Nora i Bergslagen och har bott i en stuga vid ett gravröse på norra Öland varje sommar i hela sitt liv.

Topplista

Topplista

Topplista

Topplista

Topplista

Topplista

Topplista

Topplista

Inspirationsresor

Topplista

prevnext