Siri Livet med Strindberg

“Mamma, jag är inte skapad för ett stilla hem med frid och rosendoft! Jag behöver strid för att bli lycklig!” Så säger friherrinnan Siri Wrangel när hon ska förklara varför det är omöjligt för henne att stanna kvar i sitt trygga hem med man och barn.

Siri

Författare:
Lena Einhorn
Förlag:
Norstedts

Siris mor blir förkrossad över att dottern bryter så totalt mot konventionerna, men Siri står på sig. Ända sedan barndomen har hon velat bli aktris, men som friherrinna kan hon inte stå på scen. För att få följa sin dröm offrar hon allt och går in i ett nytt äktenskap med författaren August Strindberg.

Strindbergs konstnärsvänner välkomnar Siri. Hon gör debut som skådespelerska och lyckas få anställning på Dramaten. Men modern förblir kallsinnigt inställd. Och snart stöter Siri på mer strid än hon kan hantera i äktenskapet med Strindberg.

Lena Einhorn skildrar i romanform en stark och livsbejakande kvinnas öde. På två parallella tidsplan följer vi Siri mot den punkt där allt går samman och slits upp på en gång.

Författare

Lena Einhorn

LENA EINHORN

Lena Einhorn är författare och framgångsrik filmare och regissör. Hon har tidigare bedrivit forskning i tumörbiologi och virologi.

Topplista

Topplista

prevnext