Dölj

Bokhandel Farsta, nya delen

Munkforsplan 35
Tel:
010-7441290

E-mail:
farsta@akademibokhandeln.se
Postadress:
Farsta Centrum Lägenhet 9206, 123 47 Farsta
Öppettider Mån–Fre: 10:00–20:00Lördag: 10:00–18:00
Söndag: 11:00–17:00

Senaste

Akademibokhandeln
Den fallande detektiven
Christoffer Carlsson

Den fallande detektiven

Uppföljaren till Årets bästa deckare! Ni har kanske läst Den osynlige mannen från Salem som blev utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2013. Då är Christoffer Carlssons nya kriminalroman ett hett tips. ”Den bästa och mest obehagliga bok jag skrivit”, enligt författaren själv. 

den 13 augusti kl. 12:12
Akademibokhandeln
Stridens skönhet och sorg 1914
Peter Englund

Stridens skönhet och sorg 1914

Skyttegravar, taggtråd och ett ofattbart och poänglöst mänskligt lidande. Hundra år efter det första världskrigets utbrott kan vi tydligt se hur händelseutvecklingen skulle leda till en tragedi. För människorna som levde och dog i kriget, eller såg det närma sig vid horisonten, var dock bilden inte alltid lika självklar. 

den 11 augusti kl. 07:37
Akademibokhandeln

TOVE 100 ÅR!
Tove Jansson (1914-2001) var en finlandssvensk författare och illustratör. Mest känd är hon för sina berättelser om Mumintrollen, som älskats och lästs av miljontals människor.

Missa inte jubileumsutgåvan Muminhuset - som rymmer både en lekdel och tre klassiska Mumin-bilderböcker i miniformat. 

den 09 augusti kl. 09:30
Akademibokhandeln
Kräftboken : recept, tillbehör och historia
Annika Mogensen

Kräftboken : recept, tillbehör och historia

Dags för kräftskiva! I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd olika recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör och året-runt-rätter med kräftor som ingrediens. Här finns självklart också ett avsnitt om snaps, liksom lite om öl och vin. 

den 08 augusti kl. 07:26
Akademibokhandeln
Ödesgudinnan på Salong d'Amour
Anna Jansson

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

Möt Anna Jansson i en för henne ny genre!
Med Ödesgudinnan på Salong d'Amour har hon skapat en fantastisk karaktär, frissan Angelika, som med liv och lust agerar äktenskapsmäklerska i Visby. Men hur ska hon själv finna kärleken? 

den 04 augusti kl. 09:04

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext