Dölj

Bokhandel Linköping City

Nygatan 20
Tel:
010-7441630

E-mail:
linkoping.c@akademibokhandeln.se
Postadress:
Nygatan 20, 582 19 Linköping
Öppettider Mån–Fre: 10:00–19:00Lördag: 10:00–16:00
Söndag: 12:00–16:00

Senaste

Akademibokhandeln

Svenska Deckarakademin har utsett årets bästa kriminalromaner! Bästa svenska kriminalroman gick till Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal med motiveringen: "En utstuderad och språkligt nyanserad väv av mysterium och samtidshistoria". Jakthundarna av Jørn Lier Horst utsågs till Bästa utländska kriminalroman och Årets debutpris gick till Anna Lihammer för boken Medan mörkret faller. Stort grattis till er!

Till Svenska Deckarakademin

3 timmar sen
Akademibokhandeln
Evighetens rand
Ken Follett

Evighetens rand

Författaren Ken Follett, aktuell med den avslutande delen i romantrilogin Århundradet, är en av kvällens gäster i Skavlan. I Evighetens rand har vi nu har nu nått fram till de dramatiska årtiondena mellan 1960 och 1989. En tid av passion, revolution och politiskt spel - och rock'n'roll.

fredag kl. 10:46
Akademibokhandeln
Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagt
Björn Ferry

Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagt

Björn Ferry är Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt med både VM- och OS-guld i prisskåpet. Ferry tales är en öppen, bitvis inskränkt och inte så förbannat tillrättalagd berättelse.

den 14 november kl. 10:59
Akademibokhandeln
Not That Kind of Girl
Lena Dunham

Not That Kind of Girl

Lena Dunhams tv-serie Girls, där hon själv spelar huvudrollen, har gjort succé världen över. I sin bok återkommer Dunham till och spinner vidare på de teman som gjort serien så omåttligt populär.

den 10 november kl. 08:38
Akademibokhandeln

Nordiska rådets litteraturpris tilldelas Kjell Westö för romanen Hägring 38!

den 30 oktober kl. 13:16

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext