Dölj

Bokhandel Göteborg Nordstan

Nordstan, Norra Hamngatan 26
Tel:
031-61 70 30

E-mail:
goteborg.nordstan@akademibokhandeln.se
Postadress:
Norra Hamngatan 26 , 411 06 Göteborg
Öppettider Mån–Fre: 10:00–20:00Lördag: 10:00–18:00
Söndag: 10:00–18:00

Senaste

Akademibokhandeln

55 boknyheter för 399 kr. Kärlek, fakta, fiktion, spänning, underhållning och bildning. Ibland i ensamt majestät, ibland i en fascinerande kombination. Nu har läsecirkeln Låna & Läs 2014/2015 dragit igång! 

8 timmar sen
Akademibokhandeln

Krakel Spektakel, Kusin Vitamin, Opsis Kalopsis och många andra av Lennart Hellsings älskade karaktärer har nått filmduken. 

Tävla om biobiljetter till Krakel Spektakel

Krakel Spektakel är ett lekfullt och annorlunda äventyr med mycket sång och musik om Annabell Olsson som är på spaning efter trollkarlen som ...

torsdag kl. 08:28
Akademibokhandeln
Född fenomenal
Josephine Bornebusch

Född fenomenal

Josephine Bornebusch är kanske mest känd som Mickan i tv-serien Solsidan, där hon också skriver manus. I romandebuten möter vi återigen Josephines skruvade humor, men med ett helt eget signum. ”Född fenomenal” är en rapp och originell ungdomsbok. 

onsdag kl. 13:43
Akademibokhandeln
Den fallande detektiven
Christoffer Carlsson

Den fallande detektiven

Uppföljaren till Årets bästa deckare! Ni har kanske läst Den osynlige mannen från Salem som blev utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2013. Då är Christoffer Carlssons nya kriminalroman ett hett tips. ”Den bästa och mest obehagliga bok jag skrivit”, enligt författaren själv. 

den 13 augusti kl. 12:12
Akademibokhandeln
Stridens skönhet och sorg 1914
Peter Englund

Stridens skönhet och sorg 1914

Skyttegravar, taggtråd och ett ofattbart och poänglöst mänskligt lidande. Hundra år efter det första världskrigets utbrott kan vi tydligt se hur händelseutvecklingen skulle leda till en tragedi. För människorna som levde och dog i kriget, eller såg det närma sig vid horisonten, var dock bilden inte alltid lika självklar. 

den 11 augusti kl. 07:37

Evenemang

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext