Inspirationsresor

Inspirationsresor

Inspirationsresor

Inspirationsresor

Inspirationsresor

Inspirationsresor

prevnext
Dölj

Bokhandel Göteborg Nordstan

Nordstan, Norra Hamngatan 26
Tel:
010-744 19 00

E-mail:
goteborg.nordstan@akademibokhandeln.se
Postadress:
Norra Hamngatan 26 , 411 06 Göteborg
Öppettider Mån–Fre: 10:00–20:00Lördag: 10:00–18:00
Söndag: 10:00–18:00
+ Visa avvikande tider

Senaste

Akademibokhandeln
Ut ur världen
Karl Ove Knausgård

Ut ur världen

Ut ur världen är Karl Ove Knausgårds prisbelönade debutroman från 1999. Den tjugosexårige Henrik Vankel jobbar som lärarvikarie på en liten ort i Nordnorge. Han trivs rätt bra med sin tillvaro - fram till den dagen han plötsligt inser att han förälskat sig i en av sina elever. Men hon är bara tretton år.

fredag kl. 14:55
Akademibokhandeln
Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren
Karin Bojs

Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren

Augustprisvinnare! Vetenskapsjournalisten Karin Bojs bestämde sig för att släktforska på djupet och låta DNA-trådarna knyta ihop henne själv med forntidens människor.

torsdag kl. 10:11
Akademibokhandeln

Svenska Deckarakademin har utsett årets bästa kriminalromaner! Anders de la Mottes Ultimatum röstades fram till årets bästa svenska kriminalroman. Nic Pizzolattos Galveston utsågs till bästa översatta kriminalroman och årets debutpris gick till Sara Lövestam för boken Sanning med modifikation. Stort grattis!

den 23 november kl. 08:58
Akademibokhandeln
Helt ute
Jeff Kinney

Helt ute

Ny bok i serien Dagbok för alla mina fans! Böckerna prisas brett för sin träffsäkra humor och särskilt för sin förmåga att fånga in motvilliga läsare. Den roliga och spännande formen där serieteckningar och text tillsammans berättar en historia lockar både lässvaga och läsvana.

den 18 november kl. 09:21
Akademibokhandeln
Baka med Linus - Vinnare av Hela Sverige bakar 2015
Linus Larsson

Baka med Linus - Vinnare av Hela Sverige bakar 2015

Vinnande recept från årets bästa hemmabagare! Här finns favoritrecept på allt från klassiker som hallongrottor och lyxiga chokladbollar till mer avancerade bakverk som popcorntårtan från Hela Sverige bakar.

den 16 november kl. 09:06

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext