Dölj

Bokhandel Göteborg Nordstan

Nordstan, Norra Hamngatan 26
Tel:
031-61 70 30

E-mail:
goteborg.nordstan@akademibokhandeln.se
Postadress:
Norra Hamngatan 26 , 411 06 Göteborg
Öppettider Mån–Fre: 10:00–20:00Lördag: 10:00–18:00
Söndag: 10:00–18:00
Avvikande tider inom kort
- Den 04 April 2015
Öppet: kl. 10:00–18:00
+ Visa avvikande tider

Senaste

Akademibokhandeln
Det här är hjärtat
Bodil Malmsten

Det här är hjärtat

Drabbande läsning! "Det här är hjärtat är en kärleksdikt, en sorgedikt, en dikt när den orimliga förlust som kallas döden drabbar, den drabbar alla, den drabbade mig. Jag skriver inte dikter längre, men den här dikten krävde att jag skrev den." / Bodil Malmsten

torsdag kl. 10:14
Akademibokhandeln

En ny generations barnserier är på ingång samtidigt som forskningen visar på att serier för barn inte bara ökar läsglädjen, utan kan också leda till att barnen lär sig mer avancerade ord. Först ut är den franska åsnan, Ariol, en serieversion av Mamma Mu och Kråkan, en nytecknad serie om Katten & Ekorren på Sommarön och Trollskogen av barnseriedebutanten John Holmvall.

Barnserierna får upprättelse

Vi är världsbäst på barnböcker men ligger efter på seriefronten. Allt började med en lögn. Att barns läsning av serier kunde leda till att ...

måndag kl. 08:00
Akademibokhandeln
Från galler till glädje
Karin Volo

Från galler till glädje

En livsresa genom 1352 dagar! I nästan fyra år sitter Karin Volo oskyldigt häktad i USA, utan rättigheter och utan att de svenska myndigheterna kan hjälpa henne. I dag använder hon sina upplevelser till något bra - att sprida hopp och glädje till människor

den 13 mars kl. 10:28
Akademibokhandeln

Hurra! Lotta Lundberg har tilldelats Sveriges Radios Romanpris 2015 för romanen Timme noll.

Lyssnarjuryns motivering lyder:
”För att hon med obetvinglig briljans i språk och form skildrat sökandet efter inre kall, yttre spelregler och gränslös kärlek. Årets romanpristagare har blottat den djupa klyftan mellan vem man är och vem man skulle vilja vara. Cirkeln är sluten, hon är i mål.”

Läs mer på Sveriges Radios hemsida.

den 09 mars kl. 14:09
Akademibokhandeln
De förklädda flickorna i Kabul
Jenny Nordberg

De förklädda flickorna i Kabul

De kallas ”bacha posh” – flickorna som kläs ut till pojkar för rätten att leva friare, arbeta och gå i skolan. Efter att ha fött tre flickor bestämmer sig Azita för att förvandla sin fjärde dotter till en son. Ett reportage om desperata familjers uppfinningsrikedom och om hur lite en kvinnas liv är värt efter tretton års krig i Afghanistan.

den 05 mars kl. 09:15

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext