Dölj

Bokhandel Göteborg Nordstan

Nordstan, Norra Hamngatan 26
Tel:
031-61 70 30

E-mail:
goteborg.nordstan@akademibokhandeln.se
Postadress:
Norra Hamngatan 26 , 411 06 Göteborg
Öppettider Mån–Fre: 10:00–20:00Lördag: 10:00–18:00
Söndag: 10:00–18:00

Senaste

Akademibokhandeln

Minns ni att vi tidigare i höst utsåg 5 förhandsläsare till Jo Nesbøs ”Sonen”? Nu har alla omdömen kommit in och snittbetyget blev hela 4.4 av 5!

Förhandsläsare "Sonen"

I Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig ...

onsdag kl. 15:15
Akademibokhandeln
Diskoteken i Sverige : branschen som försvann
Håkan Hjulström

Diskoteken i Sverige : branschen som försvann

Håkan Hjulström, som själv drev diskotek i Norrköping har gjort en djupdykning i diskotekens historia i Sverige. Han beskriver diskotekens uppgång, storhetstid och fall.

den 16 oktober kl. 15:27
Akademibokhandeln
Partiledaren som klev in i kylan
Daniel Suhonen

Partiledaren som klev in i kylan

Det avslöjande reportaget Partiledaren som klev in i kylan är baserat på ett stort antal intervjuer, pressklipp och unikt källmaterial. Här ges ett porträtt av personen Juholt, men framför allt tecknas en bild av ett förändrat politiskt landskap och av ett parti i djup kris.

den 13 oktober kl. 09:58
Akademibokhandeln

Fredspriset till Malala! Malala Yousufzai och Kailash Satyarthi tilldelas Nobels fredspris 2014 för sitt arbete för barns- och ungas rättigheter i Pakistan och Indien.

I boken Jag är Malala kan du läsa om flickan som stod upp för rätten till utbildning.

den 10 oktober kl. 10:59
Akademibokhandeln

Grattis Patrick Modiano, vinnare av Nobelpriset i litteratur 2014!

Läs mer.

den 09 oktober kl. 12:12

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext