Dölj

Bokhandel Göteborg Nordstan

Nordstan, Norra Hamngatan 26
Tel:
031-61 70 30

E-mail:
goteborg.nordstan@akademibokhandeln.se
Postadress:
Norra Hamngatan 26 , 411 06 Göteborg
Öppettider Mån–Fre: 10:00–20:00Lördag: 10:00–18:00
Söndag: 10:00–18:00

Senaste

Akademibokhandeln

Stort grattis till Majgull Axelsson som tilldelas Bokbloggarnas litteraturpris 2014 för romanen Jag heter inte Miriam!

Läs mer om priset här.

tisdag kl. 12:12
Akademibokhandeln

I dag, den 27 januari, är det Förintelsens minnesdag. Ta del av Göran Rosenbergs djupt personliga berättelse om sin fars väg från koncentrationslägret i Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. Eller böcker som Camilla Lagerqvists Isbarnen och Dora Bruder av Patrick Modiano. Ytterligare en högaktuell bok är Min brorsa heter Noa av Anna-Clara Tidholm. En bok om nazism och rasism, sedd genom en 8-årig flickas ögon.

tisdag kl. 08:43
Akademibokhandeln
En näve grus
Louise Hoffsten

En näve grus

Att leva med MS kan vara ett rent helvete. Men det behöver inte vara så hela tiden. När Louise Hoffsten först fick sin diagnos trodde hon att allt var kört. Idag, nästan tjugo år senare, är hon fortfarande aktiv som sångerska, låtskrivare och föredragshållare.

den 22 januari kl. 13:01
Akademibokhandeln
Bortom rimligt tvivel
Christer van der Kwast

Bortom rimligt tvivel

Christer van det Kwast är åklagaren som levt med Fallet Quick i 20 år. Han har suttit i förhör, varit med vid de omtalade vallningarna, drivit åtta mål till fällande domar, upplevt resningsansökningarna och Quicks frikännande.

den 20 januari kl. 15:42
Akademibokhandeln
Vild: En vandring till mig själv
Cheryl Strayed

Vild: En vandring till mig själv

Bioaktuell! När Cheryl Strayed är 22 år rasar hennes liv samman. Men mitt i en destruktiv spiral bland droger och förstörda relationer beslutar hon sig för att lämna allt och ge sig ut på en tusen mil lång vandring längs the Pacific Crest Trail.

den 16 januari kl. 09:30

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext