senaste

Akademibokhandeln

Krakel Spektakel, Kusin Vitamin, Opsis Kalopsis och många andra av Lennart Hellsings älskade karaktärer har nått filmduken. 

Tävla om biobiljetter till Krakel Spektakel

Krakel Spektakel är ett lekfullt och annorlunda äventyr med mycket sång och musik om Annabell Olsson som är på spaning efter trollkarlen som ...

torsdag kl. 08:28
Akademibokhandeln
Född fenomenal
Josephine Bornebusch

Född fenomenal

Josephine Bornebusch är kanske mest känd som Mickan i tv-serien Solsidan, där hon också skriver manus. I romandebuten möter vi återigen Josephines skruvade humor, men med ett helt eget signum. ”Född fenomenal” är en rapp och originell ungdomsbok. 

onsdag kl. 13:43
Akademibokhandeln
Den fallande detektiven
Christoffer Carlsson

Den fallande detektiven

Uppföljaren till Årets bästa deckare! Ni har kanske läst Den osynlige mannen från Salem som blev utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2013. Då är Christoffer Carlssons nya kriminalroman ett hett tips. ”Den bästa och mest obehagliga bok jag skrivit”, enligt författaren själv. 

den 13 augusti kl. 12:12
Akademibokhandeln
Stridens skönhet och sorg 1914
Peter Englund

Stridens skönhet och sorg 1914

Skyttegravar, taggtråd och ett ofattbart och poänglöst mänskligt lidande. Hundra år efter det första världskrigets utbrott kan vi tydligt se hur händelseutvecklingen skulle leda till en tragedi. För människorna som levde och dog i kriget, eller såg det närma sig vid horisonten, var dock bilden inte alltid lika självklar. 

den 11 augusti kl. 07:37
Akademibokhandeln

TOVE 100 ÅR!
Tove Jansson (1914-2001) var en finlandssvensk författare och illustratör. Mest känd är hon för sina berättelser om Mumintrollen, som älskats och lästs av miljontals människor.

Missa inte jubileumsutgåvan Muminhuset - som rymmer både en lekdel och tre klassiska Mumin-bilderböcker i miniformat. 

den 09 augusti kl. 09:30

Evenemang