senaste

Akademibokhandeln
Den fallande detektiven
Christoffer Carlsson

Den fallande detektiven

Uppföljaren till Årets bästa deckare! Ni har kanske läst Den osynlige mannen från Salem som blev utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman 2013. Då är Christoffer Carlssons nya kriminalroman ett hett tips. ”Den bästa och mest obehagliga bok jag skrivit”, enligt författaren själv. 

den 13 augusti kl. 12:12
Akademibokhandeln
Stridens skönhet och sorg 1914
Peter Englund

Stridens skönhet och sorg 1914

Skyttegravar, taggtråd och ett ofattbart och poänglöst mänskligt lidande. Hundra år efter det första världskrigets utbrott kan vi tydligt se hur händelseutvecklingen skulle leda till en tragedi. För människorna som levde och dog i kriget, eller såg det närma sig vid horisonten, var dock bilden inte alltid lika självklar. 

den 11 augusti kl. 07:37
Akademibokhandeln

TOVE 100 ÅR!
Tove Jansson (1914-2001) var en finlandssvensk författare och illustratör. Mest känd är hon för sina berättelser om Mumintrollen, som älskats och lästs av miljontals människor.

Missa inte jubileumsutgåvan Muminhuset - som rymmer både en lekdel och tre klassiska Mumin-bilderböcker i miniformat. 

den 09 augusti kl. 09:30
Akademibokhandeln
Kräftboken : recept, tillbehör och historia
Annika Mogensen

Kräftboken : recept, tillbehör och historia

Dags för kräftskiva! I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd olika recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör och året-runt-rätter med kräftor som ingrediens. Här finns självklart också ett avsnitt om snaps, liksom lite om öl och vin. 

den 08 augusti kl. 07:26
Akademibokhandeln
Ödesgudinnan på Salong d'Amour
Anna Jansson

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

Möt Anna Jansson i en för henne ny genre!
Med Ödesgudinnan på Salong d'Amour har hon skapat en fantastisk karaktär, frissan Angelika, som med liv och lust agerar äktenskapsmäklerska i Visby. Men hur ska hon själv finna kärleken? 

den 04 augusti kl. 09:04

Evenemang