senaste

Akademibokhandeln
Northug : en biografi
Sverre M. Nyrønning

Northug : en biografi

Petter Northug gör som Zlatan Ibrahimovi och berättar sitt livs historia i en bok. Han är en av världens bästa längdskidåkare och har ett självförtroende som gränsar till hybris. Men en tidig söndagsmorgon förra året förändras allt. Då kraschar skidkungen i hög fart sin lyxbil in i ett vägräcke med 1,65 promille i blodet.

torsdag kl. 11:07
Akademibokhandeln
Korpringarna 1: Odinsbarn
Siri Pettersen

Korpringarna 1: Odinsbarn

Succén äntligen i Sverige! Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen. Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa. Hirka är femton år när hon får veta att hon är ett odinsbarn - ett svanslöst odjur från en annan värld.

torsdag kl. 11:01
Akademibokhandeln
Charmen med tarmen
Giulia Enders

Charmen med tarmen

Är det sant att vi alla sitter på fel sätt på toaletten? Vad är det vi får i oss när vi äter? Hur gör man för att rapa lättare? Giulia Enders lär oss att förstå kroppen utifrån de senaste forskningsrönen. På ett enkelt och underhållande sätt förklarar hon hur vi kan uppnå välbefinnande, åldras friskt och leva lyckligare.

den 16 februari kl. 08:48
Akademibokhandeln
Kunskapens frukt
Liv Strömquist

Kunskapens frukt

Liv Strömquist har tilldelats DN:s kulturpris för seriealbumet Kunskapens frukt!
Kunskapens frukt handlar om det som brukar kallas för det kvinnliga könsorganet. Vad är det för något? Och varför har mänskligheten ett så extremt osoft, bordelineartat love-or-hate-relationship med just denna mänskliga kroppsdel?

den 11 februari kl. 15:19
Akademibokhandeln
Skuggan av ett liv
Hilary Mantel

Skuggan av ett liv

Rosad självbiografi av Hilary Mantel! Här skildrar hon sin uppväxt i en katolsk familj. Hur hon som ung student får problem med sin hälsa och tyvärr också med läkarveten­skapen som prop­par henne full med psyko­farmaka. Skuggan av ett liv handlar också om den dotter hon aldrig fick, den tro hon förlorade redan som barn och om de första årtiondena som författare.

den 02 februari kl. 11:12