senaste

Akademibokhandeln

Stort grattis till Majgull Axelsson som tilldelas Bokbloggarnas litteraturpris 2014 för romanen Jag heter inte Miriam!

Läs mer om priset här.

tisdag kl. 12:12
Akademibokhandeln

I dag, den 27 januari, är det Förintelsens minnesdag. Ta del av Göran Rosenbergs djupt personliga berättelse om sin fars väg från koncentrationslägret i Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. Eller böcker som Camilla Lagerqvists Isbarnen och Dora Bruder av Patrick Modiano. Ytterligare en högaktuell bok är Min brorsa heter Noa av Anna-Clara Tidholm. En bok om nazism och rasism, sedd genom en 8-årig flickas ögon.

tisdag kl. 08:43
Akademibokhandeln
En näve grus
Louise Hoffsten

En näve grus

Att leva med MS kan vara ett rent helvete. Men det behöver inte vara så hela tiden. När Louise Hoffsten först fick sin diagnos trodde hon att allt var kört. Idag, nästan tjugo år senare, är hon fortfarande aktiv som sångerska, låtskrivare och föredragshållare.

den 22 januari kl. 13:01
Akademibokhandeln
Bortom rimligt tvivel
Christer van der Kwast

Bortom rimligt tvivel

Christer van det Kwast är åklagaren som levt med Fallet Quick i 20 år. Han har suttit i förhör, varit med vid de omtalade vallningarna, drivit åtta mål till fällande domar, upplevt resningsansökningarna och Quicks frikännande.

den 20 januari kl. 15:42
Akademibokhandeln
Vild: En vandring till mig själv
Cheryl Strayed

Vild: En vandring till mig själv

Bioaktuell! När Cheryl Strayed är 22 år rasar hennes liv samman. Men mitt i en destruktiv spiral bland droger och förstörda relationer beslutar hon sig för att lämna allt och ge sig ut på en tusen mil lång vandring längs the Pacific Crest Trail.

den 16 januari kl. 09:30

Evenemang