Dölj

Bokhandel Mäster Samuelsgatan

Mäster Samuelsgatan 28
Tel:
010-744 11 00

E-mail:
master.samuelsgatan@akademibokhandeln.se
Postadress:
Mäster Samuelsgatan 28, 111 57 Stockholm
Öppettider Mån–Fre: 10:00–19:00Lördag: 10:00–18:00
Söndag: 12:00–17:00
Avvikande tider inom kort
- Den 01 Maj 2015
Öppet: kl. 12:00–17:00
+ Visa avvikande tider

Senaste

Akademibokhandeln
Reformera islam
Ayaan Hirsi Ali

Reformera islam

Ayaan Hirsi Ali uppmanar västvärlden att inte längre söka försoning med de radikala islamisterna. De som behöver stöd och uppmärksamhet är de reformsinnade muslimerna, säger Ayaan, inte det fria ordets fiender. Hon argumenterar för en fredlig förändring och en ny tolerant attityd över hela världen.

23 timmar sen
Akademibokhandeln
April i anhörigsverige
Susanna Alakoski

April i anhörigsverige

Var tionde svensk är alkoholist. Det påverkar anhöriga. Hur många alkoholister finns det i världen? Hur många narkotikamissbrukare? Anhörigsiffran blir outhärdlig. April i anhörigsverige tar vid där Oktober i fattigsverige slutade.

den 20 april kl. 08:27
Akademibokhandeln
Svenska Akademiens ordlista över svenska språket

Svenska Akademiens ordlista över svenska språket

Den 14 upplagan är här! Exempel på nyinlagda ord är bloggosfär, budgetstup, förstelärare, kollektomat, landsbygdsminister, regnbågsfamilj, rutavdrag, selfie, skajpa, solsäker, twittra, vobba, överklassafari och det nya pronomenet hen.

den 20 april kl. 08:22
Akademibokhandeln
¡Taco Loco! : Mexikansk gatumat från grunden
Jonas Cramby

¡Taco Loco! : Mexikansk gatumat från grunden

Lär dig göra tacos. Mängder med tacos. Otroligt mycket tacos. Följ med på en upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumats-köken i hela världen!

den 16 april kl. 14:24
Akademibokhandeln
En värld av is och eld
George R. R. Martin, Elio M. Garcia JR och Linda Antonsson

En värld av is och eld

Illustrerat praktverk för alla Game of Thrones-älskare! Upptäck George R. R. Martins magiska värld. Ett historiskt epos om tiden före tv-serien Game of Thrones.

den 13 april kl. 11:49

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext