Dölj

Bokhandel Mäster Samuelsgatan

Mäster Samuelsgatan 28
Tel:
010-744 11 00

E-mail:
master.samuelsgatan@akademibokhandeln.se
Postadress:
Mäster Samuelsgatan 28, 111 57 Stockholm
Öppettider Mån–Fre: 10:00–19:00Lördag: 10:00–18:00
Söndag: 12:00–17:00
+ Visa avvikande tider

Senaste

Akademibokhandeln
Gengången
Ingelin Angerborn

Gengången

Ny mysrysare av Ingelin Angerborn! Vad är det som händer i skrinets speglar? Så fort Ellinor får syn på smyckeskrinet känner hon att hon måste ha det. Trots att ballerinan är skadad och inte dansar längre, är skrinet det finaste hon någonsin har ägt.  Men vad är det som händer i skrinets speglar? Och vad har skrinet för koppling till den söta killen på Gengången 1?

10 timmar sen
Akademibokhandeln
Sju dagar kvar att leva
Carina Bergfeldt

Sju dagar kvar att leva

Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Fyrtioettåringen hon flugit över Atlanten för att träffa. Mannen som snart ska dö. Han lyfter telefonluren och presenterar sig. När den prisbelönta reportern Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv.

fredag kl. 14:52
Akademibokhandeln
Kvinnan på tåget
Paula Hawkins

Kvinnan på tåget

Kritikerhyllad! Paula Hawkins psykologiska thriller, Kvinnan på tåget, jämförs gång på gång med Gone Girl och är redan en succé.

fredag kl. 08:16
Akademibokhandeln
Leon
Mons Kallentoft och Markus Lutteman

Leon

Gillar du spänning? Leon är den andlöst spännande, fristående fortsättningen i den kritikerrosade Herkulesserien. Romanen baseras löst på Herkules första stordåd, kampen mot det nemeiska lejonet.

den 13 maj kl. 13:44
Akademibokhandeln
Reformera islam
Ayaan Hirsi Ali

Reformera islam

Ayaan Hirsi Ali uppmanar västvärlden att inte längre söka försoning med de radikala islamisterna. De som behöver stöd och uppmärksamhet är de reformsinnade muslimerna, säger Ayaan, inte det fria ordets fiender. Hon argumenterar för en fredlig förändring och en ny tolerant attityd över hela världen.

den 27 april kl. 12:24

Artiklar

Krönika Denise Rudberg

KRöNIKA DENISE RUDBERG

Jag har ett favoritresemål. Det är inget märkvärdigt ställe utan ligger någonstans längs Englands kust. Kirrin. Att besöka Kirrin Cottage innebär att resa i tiden. Man förflyttas till efterkrigstiden i England där det fortfarande finns sviter kvar av ransoneringar och andra begränsningar jämfört med dagens samhälle. Men på Kirrin Cottage blir man serverad mat och läckerheter i överflöd. Inlagda tungor avlöser bräckt skinka och nybakade scones. Här råder aldrig någon brist på smör eller färsk mjölk. I köket härskar Faster Fanny. Hon förbereder vår ankomst i minsta detalj. Sängar bäddas med nymanglade lakan och överallt andas en odör av såpa och nyvaxade golv. Men vännerna, är de inte här ännu? Där kommer de ju! George, eller Georgina som är hennes verkliga namn. Vid hennes högra sida sitter Timothy, den trofaste hunden. De övriga är Julian, Dick och Anne. Fem-gänget är samlat. Att resa hit är för mig som att komma hem. Hem till Enid Blytons magiska värld. Till min barndoms eskapism.

Artiklar

Varför är högläsning så bra?

VARFöR äR HöGLäSNING Så BRA?

Intervju med INGVAR LUNDBERG, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest erfarna forskare inom läsning.

Artiklar

Krönika av Jessika Gedin

KRöNIKA AV JESSIKA GEDIN

Krönika av JESSIKA GEDIN, skribent, känd från radio och TV samt en riktig bokälskare.

prevnext