Uppskattad leveranstid 5-10 arbetsdagar
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-
Din kropp behver protein fr att vxa, lka och frbli frisk. Att ha fr lite protein kan gra att din hud, hr och naglar blir svaga. Men att ha fr mycket protein kan ocks vara ett problem. Fr att hlla dig frisk och hjlpa dig att m som bst kan du behva justera hur mycket protein du ter.
En lgproteindiet r en diet dr mnniskor minskar sitt intag av protein. En lgproteindiet anvnds som terapi fr rftliga metabola strningar. Lg proteinkonsumtion verkar minska risken fr benbrott, frmodligen genom frndringar i kalciumhomeostas. Eftersom kroppen inte kan lagra verskott av aminosyror mste de modifieras genom att amingruppen tas bort. Eftersom detta intrffar i levern och njurarna kan vissa individer med skadade lever eller njurar rekommenderas att ta mindre protein. P grund av svavelhalten i aminosyrorna metionin och cystein leder verskott av dessa aminosyror till produktion av syra genom sulfatjoner. Dessa sulfatjoner kan neutraliseras av kalciumjoner frn ben, vilket kan leda till en nettofrlust av kalcium i urinen. Detta kan leda till minskning av benttheten ver tid. Individer som lider av fenylketonuri saknar enzymet fr att omvandla fenylalanin till tyrosin s lga niver av denna aminosyra mste tillfras i kosten. Mngden protein du br ha beror p din kroppsstorlek, aktivitetsniv och hlsoproblem. Vissa lkare rekommenderar att personer med njursjukdom begrnsar protein eller byter proteinklla. Detta beror p att en kost med mycket protein kan f njurarna att arbeta hrdare och kan orsaka mer skada.
Frga din lkare eller dietist hur mycket protein du br ha och vilka de bsta proteinkllorna r fr dig.
- Format: Pocket/Paperback
- ISBN: 9781837629275
- Språk: Engelska
- Antal sidor: 212
- Utgivningsdatum: 2022-10-10
- Förlag: Evelina Lundin