bokomslag Den Ultimata Frska Pasta Hemma Kokboken
Mat & dryck

Den Ultimata Frska Pasta Hemma Kokboken

Desire Persson

Pocket

559:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-12 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 278 sidor
  • 2022

Ingredienserna som anvnds fr att gra frsk pasta r mjl och gg och eventuellt salt. Detta leder till en av de mest frbryllande aspekterna av att gra hemlagad pasta. Med bara tv huvudingredienser skulle du bli frlten om du undrar vad allt vsen handlar om. Hur kan det vara svrt? Tja, det behver frsts inte vara svrt.


Det finns enkla recept som om de fljs noggrant med rtt mngd vtska och rtt typ av mjl ger utmrkta resultat varje gng. Det r bara det att det finns s mnga stt att variera recepten fr att ge nskvrda resultat att det r vrt att bara vervga de variabler som spelar in.

Nu r det klassiska italienska mjlet som anvnds fr daglig pasta knt i Italien och i vissa andra lnder som "00"-mjl. Italienarna anvnder en skala frn 00 till 04 fr att ange frgen p mjlet. Frgen beror p hur mycket kli och groddar som har "extraherats" frn mjlet. Kliet och grodden r det som ger mjl dess frg. '00' har drfr ftt allt kli och grodd bort och s r ett mycket vitt och sltt mjl som naturligtvis ger silkeslen pasta som r idealisk fr mnga anvndningsomrden.


Frutom i dessa speciella fall r gluten en nyckelkomponent i pastatillverkningsprocessen. Nr det blandas med vtskan och fr st en stund, bildar Gluten bindningar p kemisk niv. Detta gr degen stretchig och spnstig. Den hller ihop degen och frhindrar att den smular eller faller snder. Gluten r samma ingrediens som ger brddegen dess egenskaper

  • Författare: Desire Persson
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9781837624928
  • Språk: Engelska
  • Antal sidor: 278
  • Utgivningsdatum: 2022-10-04
  • Förlag: Desiree Persson