bokomslag Den Underbara Pizzan
Mat & dryck

Den Underbara Pizzan

Gaia Pellegrini

Pocket

769:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-12 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 326 sidor
  • 2022
Pizza r en platt paj med ppet ansikte av italienskt ursprung, bestende av en brdliknande skorpa toppad med kryddad tomatss och ost, ofta garnerad med salta ktt och grnsaker.
Traditionellt har pizza klassificerats efter tjocklek, form och monteringsplattform.



Kategorisering av pizzor


  • A. Skorpans tjocklek Pizza finns i versioner med tunn, medium och tjock skorpa. Mngden deg r den viktigaste faktorn som pverkar skorpans tjocklek. Men hur mycket kningen spelar ocks in. Deg som antingen r under- eller ver-jss, eller som r tillplattad fre grddning, tenderar att ge en tunnare skorpa n en som fr jsa (eller jsa) till en optimal niv efter rullning och fre grddning.
  • B. Form Pizzor klassificeras ocks efter form - nmligen runda och rektangulra. Pizza som r gjord i en rektangulr plt kallas ibland "italiensk bageripizza" - platsen dr den har sitt ursprung. Rund r dock den vanligaste formen p pizzerior, frmodligen fr att den r lttast att gra. Det finns ocks specialitetsformer, som hjrtformad pizza, som r en flerrig alla hjrtans dag-favorit.
  • C. hopsttning Pizzor klassificeras ocks efter p vilken plattform de r monterade. I grund och botten finns det tre: panna, skrm och skal (eller paddla) - knd som pannpizza, skrmpizza respektive hrdbakad pizza. Panpizza kallas ven fr djuppizza och stekpizza. Pizzor med tjockare skorpa brukar gras i en panna medan tunnare ofta monteras p en skrm eller skal. Nr den grs p skal bakas en pizza direkt p eldstaden eller ugnsdcket. En variant p hrdbakad pizza innebr att man gr och bakar pizzan p icke-brnnande silikonbehandlat papper


  • Författare: Gaia Pellegrini
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9781805420415
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 326
  • Utgivningsdatum: 2022-11-09
  • Förlag: Gaia Pellegrini