Historia
En adelsdam i kök och salong : Betty Gyllensvärd - kvinnan, livet, recepten
Jonas Wallin
Klotband
399:-
Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-
1800-talet var en tid av självhushållning då nästan allt gjordes från ax till limpa i hemmet. Vardagsmaten kunde kvinnorna laga utan recept, men när det skulle ordnas fest plockade man fram sin receptsamling. Likt många andra högreståndskvinnor hade Betty Gyllensvärd en sådan. Hennes samling omfattade så småningom flera hundra recept, på allt från färser och korvar till ”buddingar” och småkakor.
Med utgångspunkt i den bevarade receptsamlingen tecknas Bettys liv i En adelsdam i kök och salong. Ett liv som i sina konturerliknade många andra kvinnors i hennes samhällsställning. Kulturhistoriker Jonas Wallin berättar om Betty medan Eva Helen Ulvros, professor emerita i historia, skildrar utvecklingen för kvinnor under seklet och Ulrica Söderlind, lektor i måltidsvetenskap, gör en djupdykning i recepten.
En adelsdam i kök och salong är en rikt illustrerad och vackert formgiven bok med ett varierat urval från receptsamlingen.
Med utgångspunkt i den bevarade receptsamlingen tecknas Bettys liv i En adelsdam i kök och salong. Ett liv som i sina konturerliknade många andra kvinnors i hennes samhällsställning. Kulturhistoriker Jonas Wallin berättar om Betty medan Eva Helen Ulvros, professor emerita i historia, skildrar utvecklingen för kvinnor under seklet och Ulrica Söderlind, lektor i måltidsvetenskap, gör en djupdykning i recepten.
En adelsdam i kök och salong är en rikt illustrerad och vackert formgiven bok med ett varierat urval från receptsamlingen.
- Format: Klotband
- ISBN: 9789180505635
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 224
- Utgivningsdatum: 2024-10-14
- Förlag: Historiska Media