Kommande
129:-
En råvara, Smör av Charlotte Birnbaum
Akt Förlag satsar på ny matserie, En råvara, med kockar och matkunniga
Första omgången i serien, En råvara, består av 5 mathäften - Ingefära, Kapris, Lamm, Lök och Smör - med lika många matkunniga: Siri Barje, Charlotte Birnbaum, Karin Fransson, Susanne Jonsson och Annina Rabe, som samtliga har vitt skilda ingångar till mat. Var och en av de 5 medverkande bjuder på varsitt mathäfte med 10 recept för just sin råvara, som de valt helt fritt. Utöver recepten skriver de en kortare text om sin råvara, det kan vara i form av ett förord eller kåseri. Recepten är en blandning av för-, huvud- och efterrätter.
Med En råvara vill Akt Förlag komplettera de fina omfångsrika kokböckerna med det mindre formatet, som lätt kan plockas fram i vardagen, packas med till landet eller ges istället för vinflaskan på en middag - den perfekta presentboken och till den egna receptsamlingen. I serien, En råvara, ingår: Ingefära, Kapris, Lamm, Lök och Smör. Varje mathäfte är försedd med klamrar som gör de lätta att samla i en pärm.
Charlotte Birnbaum (f. 1960), är författare till böcker om mat och konst, senaste På Bordet. Om det goda och det sköna (2023). Hon är redaktör för serien On the Table, som fokuserar på kulinariska teman ur historien, och ledamot i Gastronomiska akademien.
Akt Förlag satsar på ny matserie, En råvara, med kockar och matkunniga
Första omgången i serien, En råvara, består av 5 mathäften - Ingefära, Kapris, Lamm, Lök och Smör - med lika många matkunniga: Siri Barje, Charlotte Birnbaum, Karin Fransson, Susanne Jonsson och Annina Rabe, som samtliga har vitt skilda ingångar till mat. Var och en av de 5 medverkande bjuder på varsitt mathäfte med 10 recept för just sin råvara, som de valt helt fritt. Utöver recepten skriver de en kortare text om sin råvara, det kan vara i form av ett förord eller kåseri. Recepten är en blandning av för-, huvud- och efterrätter.
Med En råvara vill Akt Förlag komplettera de fina omfångsrika kokböckerna med det mindre formatet, som lätt kan plockas fram i vardagen, packas med till landet eller ges istället för vinflaskan på en middag - den perfekta presentboken och till den egna receptsamlingen. I serien, En råvara, ingår: Ingefära, Kapris, Lamm, Lök och Smör. Varje mathäfte är försedd med klamrar som gör de lätta att samla i en pärm.
Charlotte Birnbaum (f. 1960), är författare till böcker om mat och konst, senaste På Bordet. Om det goda och det sköna (2023). Hon är redaktör för serien On the Table, som fokuserar på kulinariska teman ur historien, och ledamot i Gastronomiska akademien.
- Format: Häftad
- ISBN: 9789198974720
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 24
- Utgivningsdatum: 2025-04-07
- Förlag: Akt Förlag AB