Mat & dryck
Englas skafferi, den första koppen kaffe, resorna & recepten
Ingrid Hoelstad • Ola Hoelstad
Danskband/flex
439:-
Tillfälligt slut online – klicka på "Bevaka" för att få ett mejl så fort varan går att köpa igen.
Det är i Mötet det sker.
Ibland måste man få nya perspektiv. Vända ansiktet åt ett annat håll och andas en annan luft. Fyllas av nya intryck och nya idéer. Låta själen få del av utmanande upplevelser, låta munnen prova andra smaker och näsan andra dofter. Det breddar livet att hålla i någon annans spade. Jobba med någon
annans får. Äta någon annans fika. Mötas och säga adjö.
Som nygifta backpackers drack vi en kopp kaffe på the Wholemeal Café i Takaka, Nya Zeeland år 2000. Där och då fick vi visionen till det som vi idag har byggt upp till Englas Skafferi i Lännäs Södra Skola. Tio år senare kunde vi äntligen återvända och knyta ihop vår linjära strävan till en cirkel.
Ola & Ingrid Hoelstad pendlar mellan Nya Zeeland och Sverige tillsammans med sina två barn. De lever ett liv efter högsäsong och njuter det bästa av två världar.
Ola & Ingrid Hoelstad driver sedan 2004 Englas Skafferi i Lännäs, sydost om Örebro. Visionen till deras lantcafé, surdegsbageri och kulturscen fick de över en kopp kaffe på the Wholemeal Café, Nya Zeeland år 2000. De fastnade för caféets förmåga att ge plats för Möten - mellan nya & gamla vänner och mellan genuin kultur & kvalitativ mat. De inspirerades av landets starka entreprenörsanda, trendskapande kreativitet och ekologiska tänkande.
Sedan 2010 spenderar de vinterhalvåret på Nya Zeeland. I boken delar de sina äventyrliga reseskildringar och de populäraste recepten från Englas Skafferi.
Ibland måste man få nya perspektiv. Vända ansiktet åt ett annat håll och andas en annan luft. Fyllas av nya intryck och nya idéer. Låta själen få del av utmanande upplevelser, låta munnen prova andra smaker och näsan andra dofter. Det breddar livet att hålla i någon annans spade. Jobba med någon
annans får. Äta någon annans fika. Mötas och säga adjö.
Som nygifta backpackers drack vi en kopp kaffe på the Wholemeal Café i Takaka, Nya Zeeland år 2000. Där och då fick vi visionen till det som vi idag har byggt upp till Englas Skafferi i Lännäs Södra Skola. Tio år senare kunde vi äntligen återvända och knyta ihop vår linjära strävan till en cirkel.
Ola & Ingrid Hoelstad pendlar mellan Nya Zeeland och Sverige tillsammans med sina två barn. De lever ett liv efter högsäsong och njuter det bästa av två världar.
Ola & Ingrid Hoelstad driver sedan 2004 Englas Skafferi i Lännäs, sydost om Örebro. Visionen till deras lantcafé, surdegsbageri och kulturscen fick de över en kopp kaffe på the Wholemeal Café, Nya Zeeland år 2000. De fastnade för caféets förmåga att ge plats för Möten - mellan nya & gamla vänner och mellan genuin kultur & kvalitativ mat. De inspirerades av landets starka entreprenörsanda, trendskapande kreativitet och ekologiska tänkande.
Sedan 2010 spenderar de vinterhalvåret på Nya Zeeland. I boken delar de sina äventyrliga reseskildringar och de populäraste recepten från Englas Skafferi.
- Format: Danskband/flex
- ISBN: 9789163735370
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 210
- Utgivningsdatum: 2013-11-13
- Förlag: Wholemeal