Kommande
bokomslag Holy Smoke BBQ : Tio år av rök, eld & kött
Mat & dryck

Holy Smoke BBQ : Tio år av rök, eld & kött

Johan Fritzell Johan Åkerberg

Inbunden

339:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 224 sidor
  • 2025
Under det senaste decenniet har Holy Smoke BBQ finslipat konsten att långsamt röka kött till perfektion och servera tillsammans med grymma side dishes. I den nya boken berättas både historien om hur några containrar på en skånsk åker blev en internationell BBQ-destination och bakgrunden till den amerikanska barbecue vi älskar idag.

Tio år har alltså gått sedan gänget på Kullahalvön i nordvästra Skåne, visade att det går att göra riktigt bra barbecue på andra platser än i Texas. Inte bara har man hängt i USA med Texas bästa pitmasters, man har också haft BBQ-eliten på plats vid de egna rökarna i Bräcke. Den nya boken innehåller, förutom uppdaterade recept på ikoniska rätter som brisket, St. Louis cut ribs och pulled pork, massor med nya recept på deras mest populära specials. I omarbetade avsnitt om kött, teknik och utrustning lär du dig hemligheterna bakom veden, elden, röken och tiden – och kanske viktigast av allt: man visar hur barbecue kan skapa en stämning som inte liknar någon annan. Alla människor dras helt enkelt till elden.
  • Författare: Johan Fritzell, Johan Åkerberg
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127189201
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 224
  • Utgivningsdatum: 2025-05-02
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur