Historia
Jämten : årsbok för Jämtlands läns museum : Kreativa traditioner : mat med historia. Årg. (2011)
Henrik Zipsane
Inbunden
159:-
Tillfälligt slut online – klicka på "Bevaka" för att få ett mejl så fort varan går att köpa igen.
En matresa i Jämtland och Härjedalen är en lustfylld upplevelse. Skickliga mathantverkare tillverkar ostar, bröd, charkuterier och drycker som erövrar det ena priset efter det andra. Boken ger en smakfylld inblick i den regionala matkulturen idag och förr i tiden. Här finns en rad artiklar av olika skribenter, som var och en är specialist inom sitt område. Läs och gamla tiders traditionella mat i bondehem och samevisten - specialitéer som soltorkat älgkött, gravad sik, praktiskt säckbröd, syrlig tjockmjölk, pickebröd, vällagrad fäbodost och näringsrik renost. Men också hur de gamla mattraditionerna stöps om till produkter för vår tid.
- Format: Inbunden
- ISBN: 9789179482343
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 192
- Utgivningsdatum: 2010-11-27
- Förlag: Jamtli Förlag