Uppskattad leveranstid 7-12 arbetsdagar
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-
Chili ger frg till rtten frutom att de r varma. Mald rd chili anvnds fr att smakstta ktt och sser, medan grna chili kryddar chutney och stekt. Chilipeppar kan vara heta oavsett frg. Capsicum eller grn paprika, alltid mildare i smaken, ger textur.
Garam masala (bokstavligen varm krydda p hindi) liknar kryddpepparpulver. Det r en anvndbar blandning av malda kryddor fr att smakstta nstan alla indiska rtter. Det r bst att f kryddorna frska och rosta dem innan du maler dem. Den hller sig i ca 3 mnader i en lufttt burk. Kryddor kan ta fram det bsta i vilken ingrediens som helst, och arom kan skapa en hlsosam aptit i hela grannskapet. Forntida indianer trodde att god mat borde tilltala alla sinnen. Allt r en frga om proportioner - rtt konsistens, frg, smak och smak.
Tvrtemot vad mnga tror, blir "kryddig" mat inte resultatet
Sr. Ingefra, till exempel, anvnds inom orientalisk medicin som ett "botemedel" mot olika kommor, inklusive huvudvrk fr kroppsfryngring. I folktroen hyllas ingefra som ett reparativ och som ett afrodisiakum. Denna skarpsmakande rot hjlper matsmltningen. Denna rotingrediens, en nra "slkting" till kinesisk ginseng, hjlper matsmltningen.
P samma stt anvnds gurkmeja i stor utstrckning som konserveringsmedel, smakfrstrkare (i stllet fr MSG fr att undvika "kinesiskt restaurangsyndrom") och livsmedelstillsats. Denna ingrediens har en framtrdande plats i traditionell orientalisk medicin.
- Format: Pocket/Paperback
- ISBN: 9781837628940
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 304
- Utgivningsdatum: 2022-10-07
- Förlag: Karolina Palsson