bokomslag Nya Dinkelboken : den hälsosamma dinkeln
Mat & dryck

Nya Dinkelboken : den hälsosamma dinkeln

Ingeborg Vatheur

Häftad

399:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 205 sidor
  • 2006
Dinkel är det bästa sädeskornet, den verkar värmande och är fettrik, den är högvärdig och midlare än alla andra spannmålsarter. Den som äter dinkel bildar bra muskelkött.

Dinkeln befrämjar rätt blodbildning, ger ett glatt sinnelag och gladlynthetens gåva. I vilken form man än tillreder och äter dinkel, som bröd eller kokt, är den bra och lättsmält.

Boken är indelad i tre delar. Den första handlar om dinkelhistoria förr och nu, den andra innehåller anvisningar för dinkelns hälsofrämjande egenskaper och sjukdomskost. Den tredje delen är receptdelen med Hildegards utsagor om läkekrafter i grönsaker, frukter, kryddor och örter.

Boken innehåller 77 färgbilder och många svartvita bilder.
  • Författare: Ingeborg Vatheur
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789163194719
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 205
  • Utgivningsdatum: 2006-12-01
  • Förlag: Hildegards vänner i Sverige