Mat & dryck
Toskansk kokbok : Recept och berättelser från matlagningskurser i Toscana
Stephanie Alexander • Maggie Beer
Inbunden
219:-
Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-
I två månadar bodde författarna i en 1500-talsvilla som var inbäddad mellan vingårdar och fält söder om Siena och hade matlagningskurser. Recepten i denna bok är deras möte med toskanska kulinariska traditionen. Olivolja, bröd, tomater och vin utgör grundeni det toskanska köket.Tillagning sker ofta över öppen eld och i de enkla rätterna har färska ingredienser sin givna plats. Fikon i vinblad, äggröra med tryffel, pasta med Zucchiniblommor, vaktlar i vindruvsbad-årstiden avgör vad som serveras och det som inte är moget går inte att köpa. Fotografen Simon Griffiths bilder fångar inte bara rätternas enkelhet, utan även skönheten i det toskanska landskapet samt de människor som lever där.
- Format: Inbunden
- ISBN: 9783833147302
- Språk: Svenska
- Antal sidor: 222
- Utgivningsdatum: 2013-09-18
- Översättare: Margareta Wilhelmi
- Förlag: Stevali