5 tips på rykande heta kokböcker
– Inspiration till höstköket
Kylen ekar tom och hjärnan har fått kortslutning. Du vill bjuda på något gott – riktigt gott. Men vad ska du då laga? Ibland behöver vi alla lite hjälp på vägen mot magiska matdagar. Därför har vi samlat fem kokböcker – för både vardag och fest – som förtjänar lite extra uppmärksamhet i höst.
Mangia: pasta och annat gott av Oliver Ingrosso
Oliver Ingrosso är äntligen tillbaka med fler smarriga recept, även denna gång utan mått – såklart! Här står pasta i centrum och alla måltider går snabbt att laga, perfekt för både nybörjaren och vardagsmatlagaren med pedagogiska steg som lär dig att lita på dig själv i köket. Boken kommer i ett litet och händigt format så att den är smidig att ta med sig överallt.
Smak av Jennie Walldén
En kokbok full av inspiration till både vardag och fest! Utforska recept som går snabbt att laga och sätter guldkant på vardagen eller gör helgmiddagen till något alldeles extra. Ett femtiotal unika recept som garanterat kommer göra succé och bli till återkommande favoriter i ditt kök!
Perfekt match av Fredrik Schelin och Catarina König
Den ultimata guiden för att skapa magi i köket! Här lär du dig att förstå vinets språk och hur det blir en del av din kulinariska repertoar. Årstid för årstid förser författarna oss med över 50 recept från folkligt och lättlagat till högtidsmenyer med extra allt. Bli en mästare på hur olika råvaror och smaker matchas och förhöjer varandra!
Curry av Jimmy Guo
Denna kokbok utforskar curryrätternas färgsprakande värld och dess kulinariska betydelse världen över. Här får du ta del av grundläggande och detaljerad kunskap om råvarorna och teknikerna som används för att laga diverse curryrätter. Följ med på en upptäcktsfärd som steg för steg guidar dig genom några av världens mest anrika matkulturer och dess intensiva smaker, färger och dofter.
Läs mer och köp boken här >>
Pasta wizard av Oskar Montano
Handboken för dig som vill laga grym pasta på hemmaplan! Under flera års tid har Oskar Montano experimenterat sig fram för att få till den perfekta degen och rätt pastasort till rätt sås. Här får du ta del av ett 40-tal favoriter från älskade klassiker till nyfunna favoriter. Flera recept har han samlat på sig via möten med olika människor under resor genom byar och städer i Italien.
Läs mer och köp boken här >>