Akademibokhandeln

– Sveriges ledande bokhandelskedja

Akademibokhandeln är Sveriges ledande bokhandelskedja med över 100 butiker över hela landet. I våra butiker kan du få lästips och inspiration, besöka författarsamtal och signeringar, ta med barnen på sagostund och hämta ut välförtjänta Läsborgarmärken. Du kan välja och vraka bland ett brett sortiment av böcker, pappers- och kontorsvaror. Behöver du hjälp att välja så finns vi som jobbar i butiken nära till hands. Du kan också köpa dina böcker genom Akademibokhandelns e-handel, på akademibokhandeln.se.

Akademibokhandelns vänner utsedd till Årets lojalitetsprogram i Retail Awards 2019

Vi är superstolta och glada över att vår medlemsklubb Akademibokhandelns vänner, som nu har över 2 miljoner medlemmar, är utsedd till Årets lojalitetsprogram i Retail Awards 2019!

Juryns motivering:
Med tydlighet och långsiktighet hyllar Akademibokhandeln ordet läsglädje i en bransch fylld av prispress och nätkonkurrens. Det har gett resultat. Akademibokhandelns Vänner har i dag drygt två miljoner medlemmar som alla har tillgång till ett brett utbud av erbjudanden, förmåner och evenemang som på olika sätt hyllar läsandet. Klubben fångar, engagerar och skapar ambassadörer som främjar både återväxt och läsglädje. Kan det bli bättre?

 

Akademibokhandeln utsedd till Årets Butikskedja i Retail Awards 2017

Vid Retail Awards 2017 tog Akademibokhandeln hem priset som Årets butikskedja. Hög servicegrad, inspirerande butiker och ett noga utvalt sortiment är några av anledningarna till vinsten. Läs mer om vinsten i Retail Awards i vårt pressrum.

Vår affärsidé

Vi erbjuder det bredaste sortimentet av böcker i alla format, samt inspirerande varor för alla som vill skriva, rita, pyssla, planera och förvara.

Med kunskap och service som utgångspunkt skapar vi mötesplatser där vi guidar och inspirerar våra kunder till läsglädje, kreativitet och köp. Via ett rikstäckande butiksnät, digitala kanaler och abonnemangstjänster når vi fler bokköpare i Sverige än någon annan. Med kunden och lönsamhet i fokus utvecklar vi kontinuerligt våra försäljningskanaler.

Våra kunder är privatpersoner, företag och offentlig verksamhet i hela Sverige.

Vår vision: Läsglädje för alla, varje dag

Vår vision är att alla ska få uppleva läsglädje varje dag. Att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge avkoppling, kunskap och inspiration. Läsglädje är också gemenskap – en godnattsaga vid läggdags, en läsupplevelse att dela med en vän. 

Vår vision är att bidra till ett demokratiskt och hållbart samhälle där alla har möjlighet att utbyta tankar och åsikter. Läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog. Genom språket förstår vi varandra, samhället och oss själva.

Vår vision är att inspirera till läsning, lärande och kreativitet. Att böcker i alla format ska finnas där människorna rör sig, i butiker och på nätet. Vi vill vara ett nav i kulturlivet, en mötesplats för alla, ett ställe där barn och unga inspireras och utvecklas, där litteratur från hela världen görs tillgänglig för alla, varje dag, dygnet runt. 

Vår vision är att, med lönsamhet som grund, bidra till ett hållbart samhälle där även kommande generationer får uppleva läsglädje.

Ägare och ledning 

Ägare
Akademibokhandeln är en del av Bokhandelsgruppen och ägs av Volati och företagsledningen. Mer information: www.bokhandelsgruppen.se.

Ledning
VD: Maria Edsman
Ekonomi: Jane Jangenfeldt
Försäljning butik & e-handel: Johan Junehed
Inköp & sortiment: Patrik Övreby
Logistik: Sara Hildingsson
HR: Anita Jansson
Marknad- och kommunikation: Cecilia Helsing
IT: Anna-Lena Olsson

Kontaktinfo

Akademibokhandeln
Box 2100, 103 13 Stockholm
Besöksadress: Lindhagensgatan 74, 112 18 Stockholm, plan 8
Telefon växel: 010-744 10 00