bokomslag Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
Mat & dryck

Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket

Per-Olof Hegg Jan Hedh Anders Vendel

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 91 sidor
  • 2014
Den första "Den tekniske kocken" beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan "Den tekniske kocken 2" tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel - ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.

Syftet med denna tredje bok i serien är att:
* sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
* introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
* skapa nya och överraskande smaksensationer.

En viktig utgångspunkt för att skriva den nya "experimentella kokboken" har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.

Ambitionen är att experimenten ska vara:
* enkla och lätta att utföra i köket
* kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
* innehålla nytänkande.

PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
  • Författare: Per-Olof Hegg, Jan Hedh, Anders Vendel
  • Illustratör: Tina Selander
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789172235892
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 91
  • Utgivningsdatum: 2014-10-07
  • Förlag: Jure Förlag