bokomslag Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
Mat & dryck

Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage

Hugh Fearnley-Whittingstall

Inbunden

379:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 415 sidor
  • 2013
En vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid. Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga grytor, läckra pajer, rejäla soppor, matiga sallader och dessutom många smårätter och röror som tillsammans bildar en hel måltid. Några exempel: kikärts-, mangold- och svampsoppa, aubergine- och böngryta, lasagne med squash och fänkål, purjofyllda pumpor med ost och timjan och kålrots- och potatispiroger. Recepten är vegetariska men passar alla som vill äta nyttigare. Grundtanken är att ta vara på säsongens råvaror och allt ska naturligtvis vara ekologiskt och närodlad. "Vi i västerlandet äter alldeles för mycket kött - för mycket för vår egen hälsa och alldeles för mycket för välbefinnandet för de många miljoner djur som föds upp för att bli mat. För mig är industriellt jordbruk helt enkelt fel - miljömässigt och etiskt", skriver författaren i bokens inledning.
  • Författare: Hugh Fearnley-Whittingstall
  • Illustratör: Mariko Jesso
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789171262622
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 415
  • Utgivningsdatum: 2013-05-22
  • Översättare: Per Hasselqvist
  • Förlag: Max Ström